HOUTSOORTEN

 

De schuttingen van JP Tuinbouw staan garant voor een goede kwaliteit en lange levensduur. Alle schuttingen zijn stevig, stijlvol en bestand tegen alle weersomstandigheden. In ons assortiment zitten verschillende houtsoorten, zo is er voor iedereen een passende schutting te plaatsen. Door onze ervaring en contacten is het mogelijk om grenen, douglas, vuren en hardhouten schuttingpanelen te plaatsen tegen een scherpe en eerlijke prijs! 

 

Standaard werken wij met 21-planks schuttingschermen. Deze zorgen voor een goede afscheiding en bieden nagenoeg geen doorkijk. Om de levensduur te kunnen garanderen werken wij uitsluitend met RVS materiaal. 

GRENEN SCHUTTING

 

Grenen schuttingdelen van JP Tuinbouw zijn een erg populaire optie voor velen klanten, met een levensduur van 10 tot 12 jaar. Deze geïmpregneerde schutting zijn veelal afkomstig vanuit Midden-Europa en goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Na verloop van tijd zal de kleur van de schuttingen vergrijzen. Deze kleurverandering is tegen te gaan door de grenen schuttingdelen te voorzien van transparante beits. Door de schuttingdelen te behandelen zal ook de levensduur toenemen. 

DOUGLAS SCHUTTING

Douglas hout is één van de sterkste houtsoorten, welke na droging nog harder wordt. Van nature beschikt deze houtsoort over een lange levensduur, van 10 tot 15 jaar, en kwalitatief erg sterke eigenschappen. Door deze eigenschappen is deze houtsoort breed inzetbaar en uitstekend geschikt als schutting. Douglas hout heeft een roodbruine kleur, welke zonder behandeling zal verkleuren naar grijsblauw. Om de verkleuring tegen te gaan is het mogelijk om uw douglas schuttingdelen te voorzien van een beits of impregneer.

VUREN SCHUTTING

 

JP Tuinbouw heeft al verschillende klanten blij gemaakt met vuren schuttingen. Een houtsoort die over een mooie egale kleur beschikt, waardoor het een veel gemaakte keuze is. Vurenhout beschikt over het algemeen over minder knoesten dan andere houtsoorten. Dit resulteert in een mooie, rustige uitstraling. De levensduur van deze houtsoort bedraagt over het algemeen circa 10 tot 15 jaar, mits deze op een juiste manier wordt behandelt. 

HARDHOUTEN SCHUTTING

 

Schuttingen van hardhout staan vooral bekend om hun lange levensduur. Normaal gesproken gaan deze schuttingdelen 15 tot 25 jaar mee, mits deze goed worden behandelt. Mede door deze lange levensduur wordt deze schuttingsoort veel verkocht. Daarbij zorgt de klassieke hardhouten kleur voor veel warmte in uw tuin. Al met al een erg goede keuze!