Houtsoorten

Houtsoorten

Niet alleen de schuttingpanelen zijn in meerdere soorten te verkrijgen. JP Tuinbouw Duurzame schuttingen biedt ook hout aan in verschillende soorten. Hieronder is het assortiment houtsoorten te zien. Het is mogelijk om uw wensen uit te laten komen met bijvoorbeeld grenen, vurenhout of douglas hout. Voor een beter inzicht in de combinatie van bepaalde houtsoorten kunt u contact opnemen met onze specialist of een kijkje nemen in de portfolio.

GRENEN SCHUTTING

Grenen schuttingdelen van JP Tuinbouw Duurzame schuttingen zijn een erg populaire optie voor velen klanten, met een levensduur van 10 tot 12 jaar. Deze geïmpregneerde schutting zijn veelal afkomstig vanuit Midden-Europa en goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Na verloop van tijd zal de kleur van de schuttingen vergrijzen. Deze kleurverandering is tegen te gaan door de grenen schuttingdelen te voorzien van transparante beits. Door de schuttingdelen te behandelen zal ook de levensduur toenemen. 

VUREN SCHUTTING

JP Tuinbouw Duurzame schuttingen heeft al veel klanten extra blij gemaakt met prachtige vuren schuttingen. Vurenhout heeft, in vergelijking met andere houtsoorten zoals grenen of eiken, meestal minder knoesten. Dit zorgt voor een strakke, mooie en rustige look, wat perfect past in iedere tuin. Deze bijzondere houtsoort gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee, maar met de juiste zorg en onderhoud kan dit zelfs nog langer zijn. Vurenhout is een geweldige optie voor een stijlvolle schutting.

DOUGLAS SCHUTTING

Douglas hout is één van de sterkste houtsoorten, welke na droging nog harder wordt. Van nature beschikt deze houtsoort over een lange levensduur, van 10 tot 15 jaar, en kwalitatief erg sterke eigenschappen. Door deze eigenschappen is deze houtsoort breed inzetbaar en uitstekend geschikt als schutting. Douglas hout heeft een roodbruine kleur, welke zonder behandeling zal verkleuren naar grijsblauw. Om de verkleuring tegen te gaan is het mogelijk om uw douglas schuttingdelen te voorzien van een beits of impregneer.

De Red Class schuttingdelen van JP Tuinbouw Duurzame schuttingen zijn nieuw en meteen een hit. Deze schuttingen, met hun opvallende rode kleur, geven elke tuin direct een warme en gezellige uitstraling. Ze zijn supermakkelijk te combineren met verschillende stijlen, van modern tot klassiek, en zien er geweldig uit naast natuursteen of licht beton. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook gemaakt om lang mee te gaan, met weinig onderhoud. Verwacht dat je schutting meer dan 15 jaar mooi blijft. Kortom, een slimme keuze voor iedereen die z’n tuin een boost wil geven.

Zwart grenen schuttingdelen zijn één van de nieuwste toevoegingen aan het uitgebreide assortiment van JP Tuinbouw Duurzame schuttingen. Ondanks dat deze stijlvolle schuttingpanelen pas recent verkrijgbaar zijn, is het al een uiterst populaire optie onder onze klanten. Het strakke, zwarte design van deze schuttingdelen staat erg net bij antraciete of zwart gecoat beton. Niet alleen oogt deze hoogwaardige optie ontzettend elegant, het brengt ook alle voordelen mee van de sterke grenen houtsoort. Dit maakt het erg goed bestand tegen allerlei weersinvloeden, met een geschatte levensduur van 10 tot 12 jaar. 

ZWART DOUGLAS SCHUTTING

Douglas hout is een erg populaire keuze door de aantrekkelijke eigenschappen van deze houtsoort. Met een levensduur van 10-15 jaar zijn de Douglas houten schuttingdelen één van de sterkste opties, tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Bij JP Tuinbouw Duurzame schuttingen is een douglas schutting niet alleen verkrijgbaar in de herkenbare roodbruine kleur, maar ook in het zwart. Zwart Douglas schuttingdelen worden veelal in combinatie met de donkere betonkleuren geplaatst. Dit geeft een strakke, chique en elegante uitstraling in uw tuin. Voor meer informatie over zwart Douglas of andere houtsoorten, kunt u contact opnemen met ons!

HARDHOUTEN SCHUTTING

Schuttingen van hardhout staan vooral bekend om hun lange levensduur. Normaal gesproken gaan deze schuttingdelen 15 tot 25 jaar mee, mits deze goed worden behandelt. Mede door deze lange levensduur wordt deze schuttingsoort veel verkocht. Daarbij zorgt de klassieke hardhouten kleur voor veel warmte in uw tuin. Al met al een erg goede keuze! 

Bereken zelf de beste prijs

Gebruik onze handige online calculator